Skip to main content

Alimentatiefraude: Een complex probleem in de wereld van partneralimentatie

Alimentatiefraude is een onderwerp dat regelmatig opduikt in zaken rondom echtscheidingen en partneralimentatie. Bij Santos Recherchebureau zien we een toenemend aantal gevallen waarin ex-partners vermoeden dat hun voormalige geliefden zich niet aan de financiële afspraken houden. Een specifiek aspect van alimentatiefraude dat vaak aanleiding geeft tot conflicten, is het concept van “samenwonen als ware gehuwd”.

Wat is Alimentatiefraude?

Alimentatiefraude vindt plaats wanneer een ex-partner bewust onjuiste informatie geeft over zijn of haar financiële situatie om zo minder alimentatie te betalen of meer te ontvangen. Dit kan variëren van het verzwijgen van inkomen tot het niet melden van een verandering in levensomstandigheden, zoals het aangaan van een nieuwe samenwoonrelatie.

Samenwonen als ware gehuwd: Een cruciaal begrip in alimentatiezaken

Een veelvoorkomende reden voor het herzien van partneralimentatie is de situatie waarin de alimentatieontvanger gaat samenwonen ‘als ware gehuwd’. Maar wat betekent dit precies? Volgens de wet betekent samenwonen als ware gehuwd dat er sprake is van een duurzame huishouding, emotionele verbondenheid en wederzijdse zorg. Deze criteria zijn echter vaak onderwerp van interpretatie en discussie.

Criteria voor samenwonen als ware gehuwd

  1. Duurzaam samenwonen: De partners leven samen op een permanente basis, zonder de intentie dit op korte termijn te beëindigen.
  2. Wederzijdse verzorging: Er is sprake van wederzijdse verzorging, waarbij de partners voor elkaar zorgen, zowel emotioneel als financieel.
  3. Een affectieve relatie: De partners hebben een affectieve, liefdesrelatie die vergelijkbaar is met een huwelijk.
  4. Een gemeenschappelijke huishouding: De partners delen een huishouden, wat inhoudt dat zij samenwonen en de dagelijkse huishoudelijke taken en kosten delen.

De Rol van Santos Recherchebureau

Bij vermoedens van alimentatiefraude, waaronder het niet melden van samenwonen als ware gehuwd, kan Santos Recherchebureau uiterst waardevol zijn. Onze ervaren rechercheurs kunnen discreet onderzoek doen naar de levensomstandigheden van uw ex-partner. Door middel van observatie, interviews en het verzamelen van bewijs kunnen wij vaststellen of er sprake is van een situatie die aanleiding geeft tot het herzien van alimentatieafspraken.

Conclusie

Alimentatiefraude en met name de kwestie van samenwonen als ware gehuwd, is een complex terrein binnen het familierecht. Een grondige aanpak en professioneel onderzoek zijn essentieel om tot de kern van de zaak te komen. Bij Santos Recherchebureau staan we klaar om u te ondersteunen bij het ontrafelen van deze complexe situaties en het verkrijgen van de duidelijkheid die nodig is om eerlijke financiële regelingen te waarborgen. Bent u geconfronteerd met mogelijke alimentatiefraude en zoekt u professionele ondersteuning? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

× Snel contact